[MESTI BACA] Abaikan Isteri, Suami Ketagih WhatsApp

[MESTI BACA] Abaikan Isteri, Suami Ketagih WhatsApp

Ermmm...macam-macam kes sekarang kan..gara-gara WhatsApp hubungan suami isteri menjadi dingin siap jadi kes mahkamah lagi..dashyattt...huhu..ape2 pun individu tue kena la bijak  untuk menggunakan kemudahan teknologi yang ada jangan terlalu taksub sampai isteri atau suami diabaikan atau tidak di beri perhatian pulak..peringatan untuk kita bersama..

MANAMA – Seorang isteri di Yaman meminta mahkamah untuk memaksa suaminya memberi lebih perhatian kepada beliau kerana banyak masa dihabiskan dengan aplikasi WhatsApp di telefon bimbitnya.
Dalam kes yang disifatkan sebagai luar biasa di negara itu, wanita berusia 30-an mendakwa suaminya mengalami ketagihan yang tidak normal terhadap mesej aplikasi mesej telefon bimbit terbabit sehingga mengabaikan isteri dan gagal memenuhi tanggungjawab sebagai seorang lelaki.
Penduduk bandaraya Aden terbabit mengadu ketagihan suaminya itu begitu membimbangkan sehingga beliau terpaksa meminta hakim memaksa si suami untuk membahagikan masa antara isteri, teman dan WhatsApp secara adil.

Kes luar biasa
Ini adalah satu kes yang luar biasa tetapi ia sebenarnya adalah menggambarkan keadaan dunia Arab masa kini, kata Rasha, seorang peguam di Manama.
Melarikan diri dari dunia realiti ke dunia maya atau ke dalam dunia fantasi kini adalah perkara biasa dan keluarga semakin teruk menderita, katanya dalam komen terhadap kes berkenaan.
WhatsApp Inc yang berpejabat di California bulan lalu berkata aplikasi bagi mesej segera telefon bimbit kini memiliki lebih 400 juta pengguna yang aktif setiap bulan.

Aplikasi yang dibangunkan untuk telefon pintar pada 2009 itu kini dinaiktaraf untuk membolehkan pengguna berkongsi kandungan multimedia seperti foto dan video.

sumber: http://mynewshub.my/kisahbenar/

1 comments:

{ Mohd Shubhi } at: 2 February 2014 at 12:30 said...

Memang bosan dengan manusia yang ketagih main media sosial ni. Ada juga kekawan yang asyik layan whatapps sedangkan kita terkial-kial depannya...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Terbaik KakiTulis Minggu Ini

Search Blog KakiTulis

 

Copyright © 2010 kakitulis dotcom, All Rights Reserved. Design by DZignine